2017. október 3., kedd

Mit tegyek, hogy szép és egészséges hajam legyen? #HAIR #HEALTHY #WHATTODO?


Sziasztok! Ma is hoztam nektek egy bejegyzést, amelyben a tapasztalataimról írok, hogy hogyan lehet elérni, hogy egészséges legyen a hajatok. Az elmúlt években, nagyon sokat dolgoztam fodrászüzletben asszisztensként, ami alatt rengeteget tanultam arról, hogy hogyan kell könnyen és egyszerűen ápolni a hajunkat. Ezt szeretném veletek ma megosztani!


„A szépséget tudni kell értékelni, erősíteni és védeni az idő elkerülhetetlen kihívásaival szemben.”
-ismeretlen-




1. Legyél tisztában a hajad típusával
Egyértelműnek tűnik, viszont ha mégsem vagy vele tisztában, az sok bonyodalmat okozhat. Kezdve a zsírosodástól a korpásodásig. Fontos, hogy megtudakold a fodrászodtól, ugyan is csak így tudod kiválasztani a számodra legalkalmasabb kellékeket ahhoz, hogy megfelelően tudd ápolni.

2. Használj balzsamot vagy pakolást
Nem kell minden hajmosásnál, viszont ajánlott kettő-három alkalmanként egy kis balzsamot vagy pakolást tenni a hajadra. Fontos, hogy a balzsamot csak is a hajvégekre kend, és a fejbőrödet ne érje, ugyan is gyorsan zsírosodhat tőle a hajtöved.
A festett (vagy szőkített) hajra pedig fokozottan kell ügyelni. Ugyan is a hajfesték hajlamos szárítani a hajszálakat, ami miatt könnyen töredezhet. Ezért ajánlott a festett hajat sűrűbben ápolni.

3. Egészséges fény titka
Manapság már egyre elterjedtebbek a különféle hajolajak, amelyek gyönyörű fényt adnak a hajvégeknek, nem beszélve arról, hogy a balzsamhoz hasonló jótékony hatásuk van. Viszont ez sem szabad túlzásba vinni. Kétnaponta ajánlott használni.

4. Szárazsampon
Nem csak a lustább napokon jön jól, hanem akkor is mikor egy kicsit szeretnénk könnyíteni a hajunkon, esetleg egy kis pihenést adni a fejbőrünknek.

5. Vitaminok
Nem csak közvetlenül lehet ápolni a hajat, hanem vitamin bevételével is. Itt nem a hajnövesztő bogyókra gondolok, hanem különféle ásványokra és vitaminokra, amelyek képesek visszaépíteni a haj szerkezetét és serkentik a növekedését. Ilyen ásvány a cink is, ami nem csak a hajszerkezetünkre van jótékony hatással, hanem a bőrünkre, fogunkra és még a körünkre is. Serkenti a haj növekedését, az új hajsejtek képződését. Óvja a hajhagymákat a gyulladástól, segít a fejbőr egészségének megőrzésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése